Női vízilabda OB I: ZF-Eger – Szentes 7-8

A női vízilabda OB I-ben, hétközi mérkőzésen, hazai pályán fogadta a ZF-Eger csapata a Szentest. A dunaújvárosi győzelem után egy góllal maradt alul Kelemen Attila együttese.

Nem sikerült az újabb bravúr. A tavalyi bajnok Dunaújváros idegenbeli legyőzése után hazai pályán szenvedett egygólos vereséget a ZF-Eger női csapata. Az első negyedben Antal Dóra büntetőjével még mi szereztünk vezetést, de ezután a szentesi Takács Orsolya pillanatai következtek. A vendégek centere zsinórban három gólt lőtt. Képtelenek voltunk őt tartani. 5-3-ra nyerték a szentesi lányok az első felvonást. A következő két negyedben Szerediék lenullázták a vendégeket, de csak egyenlítenünk sikerült – 5-5. Az utolsó játékrészben Czigány Dóra révén még a vezetést is megszereztük, de a Csongrád megyeiek azonnal fordítottak. A győztes gólt Tóth Andrea lőtte, ezzel nyert a Szentes 8-7-re.
A felsőház küzdelmei hétvégén folytatódnak. Az egriek legközelebb szombaton 10 órától az újpestieket fogadják a Bitskey uszodában.

Női OB I., Középszakasz, 1-6. helyért, 2. forduló
2010. február 24. Eger, Bitskey-uszoda, 50 néző. V.: Marnitz Miklós, Füzesi Zsolt
ZF-Eger – Hungerit-MetalCom-Szentesi VK 7-8 (3-5, 1-0, 1-0, 2-3)

Eger: Serfőző – Bene, Antal 1 (1/1), Flint, Czigány 2, �iaková 2, Pócsi. Cserék: Szeredi 2, Jenes. Edző: Kelemen Attila
Szentes: Jankovics – Kövér-Kiss 1 (1/0), Pengő, Kotova 1, Győri 1, Tóth A. 1, Takács 4. Cserék: Hevesi, Sipos, Kertes, Gémes. Edző: Zantleitner Krisztina

Gól – emberelőnyből: 6/2. ill. 4/2.
Gól – ötméteresből: 1/1. ill. 1/0.
Kiállítva – cserével végleg: Szeredi (11. p.)