Többlettámogatás a színháznak

A megye a színház támogatásának 60%-os csökkentését irányozta elő, a város viszont 11 millió forint többlettámogatást ad – áll a polgármester szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Emellett a költségvetési előterjesztésben újabb 20 milliós támogatást javasol a város.

KÖZLEMÉNY

“Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig is fontosnak tartotta a Gárdonyi Géza Színház – mint a kulturális élet egyik meghatározó intézménye – támogatását.
Az elmúlt években kialakult gyakorlat szerint, 50 – 50 %-os arány mellett, történt a finanszírozás.
Az előzetes egyeztetések során, Heves Megye Önkormányzata a fenntartói támogatás közel 60 %-os mértékű csökkentését irányozta elő (68 mFt forrásbiztosítás).
A 2010-es költségvetési tervezett előkészítése kapcsán, a tánctagozat fennmaradása érdekében önkormányzatunk a megyei javaslathoz képest, 11 mFt többlettámogatás biztosítását vállalta, melyet azonos összegben a Megyei Egyeztető Bizottság ülésén a Heves Megye Önkormányzata is befogadott.
A megye és a színház vezetésének későbbi kezdeményezésére, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 20 mFt további fenntartói támogatás átadására tesz javaslatot, költségvetési előterjesztésében.
Álláspontunk szerint a város lehetőségeihez mérten mindent megtett, hogy a színház működtetése ne kerüljön veszélybe.”