Több visszaéléssel is találkozott a Jobbik a megyében

Elsőként adta le a megyében a Jobbik a kopogtatócédulákat. Egerben nem, de a többi választókerületben tapasztaltak visszaéléseket, két ügyet már bejelentettek a rendőrségen.

Néhány nappal ezelőtt, elsőként adta le a Jobbik Egerben az ajánlószelvényeket. Problémát jelentett Tóth István kampányfőnök szerint az, hogy az Országos Választási Iroda nem hívta fel a választók figyelmét: ha nem perforált kopogtatócédulát kapnak és adnak le, nem érvényes a jelölésük.
Tóth azt sajnálja, hogy így sokan nem élhettek alkotmányos jogukkal, hiszen jelölésük érvénytelen.
A megye hat választókerületében várakozáson felüli bizalmat tapasztaltak – mondta Mirkóczki Ádám, a párt megyei elnöke. Megyeszerte tapasztaltak visszaéléseket. Sokan a Jobbik nevében gyűjtöttek kopogtatócédulákat, mások pedig általánosságban a jobboldalnak. Tudomásuk van arról, hogy pénzért vásároltak pártok kopogtatócédulákat, és előfordult az is – mondta Mirkóczki Ádám – , hogy vendéglátóhelyen feltételhez kötötték a kiszolgálást és a hitelt, a feltétel pedig a kopogtatócédula átadása volt. Idős emberek kezéből kilopott ajánlószelvényekről is tudnak. A párt két esetet bejelentett a rendőrségen.