Felújítják a Dobó utcát

A belváros rekonstrukciójához kapcsolódva 80 millió forintból tervezi felújítani a Dobó utcát a város. A burkolatcsere májustól augusztus közepéig tartana, az érintett üzlettulajdonosok a tervezett időponttal azonban nem értenek egyet. Azt mondják: éppen ilyenkor jár a legtöbb turista a városban. A témában tartott lakossági fórumon azt javasolták: ha már hamarabb nem lehet elkezdeni a munkát, lássanak hozzá ősszel.

A Dobó utca állapota és központi helyzete indokolja, hogy a felújításához minél hamarabb kezdjen hozzá a város – mondta Gadavics Gyula, a városfejlesztési iroda vezetője. A munka a zeneiskola és a Valide Szultana fürdő közötti részt érinti.
Az első ütemben a szennyvízcsatornákat bélelik ki, ez csak aknaszerű bontással jár 5-6 helyen; a második ütemben a csapadékcsatorna-hálózatot építik át, az utca eközben is járható lesz gépkocsival.
Csak gyalogosan lehet majd közlekedni a nap nagy részében viszont május végétől augusztus közepéig, a burkolatcsere és a közvilágítás felújítása alatt. A város olyan szerződést kíván kötni a leendő kivitelezővel, hogy a gépkocsiforgalom biztosítva legyen este 6 és reggel 8 között, így a boltok tulajdonosai meg tudják oldani az áruszállítást.
A lakossági fórumon megjelent üzlettulajdonosok nem voltak elégedettek a tervezett időponttal. Azt vetették fel: ha már előre nem tudják hozni a munkát, tolják el őszre, akkor kevesebb turista jár a Dobó utcában. A lakossági fórumon végül abban állapodtak meg: a város felméri, hogy az érintettek közül mennyien támogatják a munka őszi kezdését.