EVSI ökölvívás

A tavalyi Bornemissza emlékverseny után átalakult az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztálya. Ismét 35-40 sportoló jár edzésekre, az idei versenyeken elsősorban a serdülő és a junior korosztálytól várnak érmes helyezéseket.

Jelentős változások történtek az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztályánál. A nyári, egri Bornemissza verseny után 10 sportolótól váltak meg. A vezető Vitányi Antal helyét Dorkó Péter vette át.
Fél év alatt az edzésre járók létszáma jelentősen megváltozott. Nyáron úgy vették át a szakosztályt, hogy csak 10-12 ember járt edzésekre. Decemberre ez a létszám elérte a 35-40 főt, akik közül 15-en versenyszerűen, a többiek hobbiból sportolnak. Magyar bajnokok, helyezettek távoztak a klubtól. A jelenlegi gárda még nem rendelkezik megfelelő versenyrutinnal, de az elvégzett munka alapján – elsősorban a serdülő és a junior korosztálytól – 6-7 bajnoki érmet várnak erre az évre. A fiatalok közül többek között Farkas Tibor és Salga Mónika lehet éremesélyes a következő versenyeken.
Az ökölvívók Egerben több helyszínen is dolgoztak már. Az Agóra Program miatt a jelenlegi edzőtermükből, a Hadnagy útról hamarosan költözniük kell.
Legközelebb utánpótlás olimpiára, Pécsre utaznak az egriek. Március 26-án régiós bokszbajnokság helyszíne lesz Eger, ahol a hazai versenyzők is ringbe szállnak.