Szíki: mondjanak le!

Mondjanak le a megyei szocialista képviselőjelöltjei jelöltségükről – szólította föl az MSZP-seket Szíki Károly. A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint a párt egri irodájának bérlése szabálytalan, az önkormányzat nem kapja meg az azért járó bevételt.

A Magyar Szocialista Párt Dobó utcai egri székhelye után évente 7, 2 millió forintot kellene fizetni, ezt azonban nem fizeti meg az önkormányzatnak a párt. Szíki Károly hozzátette, pert vesztett ellene dr. Nagy Imre szocialista képviselő, akit a debreceni bíróság elmarasztalt az ügy kapcsán, amelyről a Szíki szerkesztette Hangszóró című lap írást közölt.
A kisgazda elnök most Sós Tamást perli rágalmazásért, ez ügyben még nincs ítélet.
Szíki szerint hajtóvadászat indult ellene az MSZP részéről. Arra szólította föl a szocialistákat, hogy mondjanak le jelöltségükről. Ezt követően bemutatta Rendszerváltás című új könyvének borítótervét.
Az egri szocialisták nevében dr. Nagy Imre és Pál György megkeresésünkre elmondta, az önkormányzat helyi rendelete szerint minden pártnak kedvezménnyel biztosítanak helyiséget, a bejutásuk arányának megfelelő mértékben. Az MSZP-s ingatlanbérlés kérdéséről jogerős bírósági döntés született, elismerve annak törvényes voltát.