Lokálpatrióta bál

Az újonnan elválasztott fertálymesterek tiszteletére rendezték meg idén a lokálpatrióta bált, abból az alkalomból, hogy 2010-ben az egri fertálymesterség ismét 15 éves jubileumához érkezett. A lokálpatrióták idei tervei között szerepel a tavaly elindított gyermek játszóház sorozat folytatása valamint egy egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadássorozat megszervezése.

A politikai rendszer miatt 50 évig szüneteltetett évszázados hagyomány, az egri fertálymesterség idén újrafennállásának 15 évfordulójához érkezett. Ebből az alkalomból az újonnan elválasztott fertálymesterek tiszteletére rendezték meg báljukat az egri lokálpatrióták.
A Habis László sikeresnek értékelte a lokálpatrióták 2009-es évét, idei terveikről pedig elmondta, a tavaly elindított gyermek játszóház sorozatot szeretnék folytatni, emellett már januárban elindítottak egy az egészségmegőrzés témájához kapcsolódó előadássorozatot. Az előadások anyagát az interneten is közzé teszik, hogy aki nem tud elmenni, az is meghallgathassa az lemondottakat.