A polgári értékrendet erősítik az új fertálymesterek

Felavatták az idei évre elválasztott fertálymestereket. Habis László polgármester szerint a polgári értékrend erősítésében a fertálymesteri testületnek nagy szerepe van.

A hagyományokhoz híven szentmisével kezdődött a Bazilikában a 2010-es évre elválasztott fertálymesterek avatása. Várkonyi György, a testület főkapitánya a városháza dísztermében tartott ünnepségen először a kiérdemesült fertálymesterek munkáját köszönte meg. Úgy látja, nagyon tevékenyek voltak a tavalyi év negyedmesterei, szinte minden hétre esett program az elmúlt évben. Kiemelte a Betlehem- és fenyőállítást, szobrok rendbetételét, utcák takarítását. Várkonyi szerint az új fertálymesterekkel Eger lehetőséget kap, most újabb tizenöt ember teszi oda a vállát a városért.
A 15 új negyedmester esküt tett a polgármester előtt, többek között arra esküdtek, hogy saját példával járnak elöl tisztességben és becsületben, gyámolítják az elesetteket, hűségesek lesznek a városhoz és az országhoz.
Habis László polgármester szerint az elmúlt húsz év útkereséssel telt. A cél egy egészséges, tisztességes polgári társadalom létrehozása. Úgy véli: a polgári értékrend erősítésében a fertálymesteri testületnek nagyon nagy szerepe van.
Buda Péter plébános
Dr. Beniczky Péter    gyógyszerész
Holló György    vállalkozó-kereskedő
Csorba László    közgazdász
Orczy Sturman Péter   automatizálási üzemmérnök
Bodnár Gábor    tanár-igazgató
Dr. Misz Mihály    főorvos
Kovács Imre    üzemmérnök
Velk József    gépészmérnök
Kaknics István    beszerzési vezető
Szabolcsi András    gépésztechnikus
Varga József    főiskolai lelkész
Kovács László    nyugdijas fuvaros
Rabóczki László    gépésztechnikus
Lukács György    növényterm.-üzemmérnök