Megújuló pedagógia

Pályaválasztási szakmai fórumon mutattak be úgynevezett jó gyakorlatokat egy hárommegyés együttműködés részeként. Uniós támogatással alakítottak ki hálózati együttműködést egymással Heves, Borsod és Nógrád pedagógiai intézetei.

A Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon uniós támogatású projekt részeként most pályaválasztási technikákat, módszereket mutattak be az érdeklődőknek azok az intézmények, amelyek valamilyen úgynevezett jó gyakorlatot folytatnak, vagyis van olyan programjuk, amely érdemes arra, hogy más iskoláknak továbbadják. A pályaválasztási szakmai fórumot mindhárom érintett megye székhelyén megtartják.
A hejőkeresztúri általános iskolába járók 60%-a halmozottan hátrányos helyzetű, több programjuk is van a felzárkóztatásra, egyéni fejlesztésre. A Generációk közötti párbeszéd programban olyan szülőket hívnak be az iskolába, akik az élethosszig tartó tanulás elkötelezettjei. Mintát kívánnak adni tanulóiknak, így segítik a pályaválasztásukat – mondta Kovácsné dr. Nagy Emese igazgató.
A pályaválasztási fórum elsősorban a sajátos nevelési igényű és az egyéni bánásmódot igénylő diákok pályaválasztását kívánta elősegíteni. A pályaválasztási felelősöket, igazgatókat, a téma iránt érdeklődő pedagógusokat várták.