Egri tollforgatók – dr. Cs. Varga István

Rendhagyó irodalomórát szervezett az Ezüstidő Szabadidős Egyesület. Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész professzor előadására még a megyehatáron túlról is érkeztek érdeklődők.

Hogyan ünnepli születésnapját egy irodalomtörténész? Ünnepi munkával – fogalmazott Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész professzor, hiszen 64. születésnapján, február 11-én az egri Ezüstidő Szabadidős Egyesület meghívására rendhagyó irodalomórát tartott az érdeklődőknek.
A professzor úr nagyon sok könyvvel, tanulmánnyal örvendeztette meg az irodalomkedvelőket, de cikkek, portrék is jelzik széles érdeklődési körét Németh Lászlótól, Jeszenyinen át a szakrális irodalomig, de nem maradhat ki a felsorolásból a régió és a megye irodalma sem. Nincs megállás, az idei tervek között egy a Himnuszról szóló könyv is szerepel. Az előadás után a résztvevők kis ajándékkal köszöntötték a születésnapos előadót. A népes hallgatóság is azt jelzi, igény van az ilyen jellegű előadásokra. Az Egyesületnek folyamatosan vannak rendezvényei.
A rendezvénynaptár a Egri Kulturális és Művészeti Központ honlapján is megtalálható.