45 éves a MTESZ

Negyvenöt éve alakult a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének Heves Megyei Szervezete. A jubileumot a városházán ünnepelték, ahol a műszaki tudás fontosságáról, az oktatás szerepéről esett szó, illetve emlékplaketteket adtak át a műszaki tudományos területen végzett munka elismeréseként.

1965. januárjában tartották a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének megyei alakuló ülését a pártbizottságon.
A most 45 éves szervezetet köszöntve Habis László felhívta a figyelmet: az utóbbi időben negatív társadalmi közhangulat jellemezte a műszaki értelmiség szerepét, inkább a társadalomtudományok megbecsülése dominált, ezért fontos, hogy a MTESZ elősegíti e folyamat megfordítását.
Ennek kapcsán a polgármester kiemelte a tervezett műszaki képzési centrum beindítását, amelyet általános és középiskolás diákoknak hozna létre az önkormányzat, illetve az Eszterházy Károly Főiskola kezdeményezését, amely szintén a természettudományok oktatását fejleszti a jövőben.
A MTESZ vezető szerint szélesebb összefogásra, a pályázati lehetőségek jobb kihasználására van szükség az említett célok megvalósítására.
A megyei szervezet elnöke a regionális szemlélet erősítését, három megyés összefogás fontosságát hangsúlyozta.