LMP – zöld párt, a vidék pártja és kalózpárt

Ha sikerül az ajánlószelvényeket összegyűjteni, a Lehet Más a Politika bekerül a parlamentbe – mondta Ivády Gábor, a párt választmányi tagja azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a Heves megyei jelölteket. Többek között a magyar vidékért és a fájlcsere legalizálásáért küzdenek – ezért akár a magyar kalózpártnak vagy a vidék pártjának is nevezhetnék őket, alapvetően azonban zöld pártként határozzák meg magukat.

Alternatívát kínálnak a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben, ezért is állítottak a megye mind a hat választókerületében jelöltet. Ivády Gábor, az LMP választmányi tagja nagy tettnek nevezte, ha mindenhol összegyűjtik a kopogtatócédulákat.
Elemzők azt állítják, hogy ha sikerül az ajánlószelvényeket összegyűjteni, a párt bekerül a parlamentbe – mondta Ivády Gábor, a választmány tagja, képviselőjelölt.
Elkészült a párt Lehet más a vidék programfüzete: jól finanszírozható önkormányzatokat szeretnének, amelyek nagyobb szabadon felhasználható kerettel rendelkeznének, de ez a közszolgáltatások szigorúbb ellenőrzésével járna. Az oktatásban is nagyobb szabadságot adnának az önkormányzatoknak; a tömegközlekedés fejlesztése is a programpontok közt szerepel.
Juhász Mihály a zöld területek megmaradásáért, fenntartásáért kampányolt, emellett legalizáltatni a netes letöltéseket és a fájlcserét. Úgy látja: a politikusok milliókat tesznek bűnözővé azáltal, hogy a törvényeket nem igazítják a szokásokhoz.
Az LMP átlátható, neten követhető kampányt ígér. Interneten regisztrálhat az is, aki úgy gondolja, a pártnak adja az ajánlócéduláját.