Csökkentek az adóbevételek

Országos szinten is, így térségünkben is csökkentek az Apeh bevételei a 2009-es évben- mondta sajtótájékoztatón Harsányi Istvánné. Az Apeh Észak �magyarországi Regionális Igazgatóságának igazgatója az elmúlt év értékelése kapcsán kiemelte, régiónkban 2009-ben 307 millió forint bevétel folyt be az adóhivatal kasszájába. Csupán az ÁFA bevételek emelkedtek, de ezek is az adóváltozások miatt, hiszen tavaly a 20 %-os kulcs 25-re emelkedett.

Az APEH Észak �magyarországi Regionális Igazgatóságának bevételei a jogszabályi változások, a világgazdasági válság hatásai miatt 7,3%-al csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest. Régiónkban az elmúlt évben összesen 307 millió forint bevétel folyt be az adóhivatal kasszájába.
Csökkenés volt megfigyelhető a Személyi Jövedelemadó, a Társasági adó, az Egészségügyi hozzájárulás és a Társadalombiztosítási járulék esetében is- hangzott el a sajtótájékoztatón.
Az igazgatóság 2009-ben 27 575 db ellenőrzést végzett, ezek közül több mint 400 vizsgálat a vagyonosodásra irányult, 8000 pedig a feketegazdaság visszaszorítását célozta meg.
A sajtótájékoztatón elhangzott az Apeh célja, hogy a jogszabályi keretek között, az adózókkal együttműködve , gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést biztosítson .