Biztonságos, tervezhető és támogatható belföldi turizmust!

Biztonságos, tervezhető és támogatható belföldi turizmus kell – mondta Bánki Erik az országgyűlés Sport- és Turisztikai bizottságának elnöke a szilvásváradi Önkormányzati tanácsadó testületi ülésen. A megbeszélésen a térség polgármesterei és idegenforgalmi szakemberei a belföldi turizmus jelenlegi helyzetéről és jövőjéről értekeztek.

A magyar turizmus a válság ellenére jól vészelte át az elmúlt évet, a kormány legutóbbi – a belföldi idegenforgalmat érintő – intézkedései valamint a körülményes pályázati rendszer, a későn kiírt pályázatok, a csökkenő marketing költségvetés illetve a támogatások csökkentése azonban ellehetetlenítik a hazai és a kistérségi turizmus helyzetét. Ezért gyökeres változtatásokra van szükség –mondta Bánki Erik.
Horváth László a Fidesz Heves megyei országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette, vissza kell vonni, korrigálni kell a turizmust hátrányosan érintő döntéseket, nyomatékosítani kell az idegenforgalom kormányzati szerepét és újra a gazdasági minisztérium hatáskörébe kell azt besorolni. A falusi és kistérségi turizmust illetően a politikusok elmondták, szervezett marketing programokra van szükség, javítani kell a fogadási feltételeken és ennek érdekében változtatni kell az idegenforgalmi oktatáson is.