Családi angol

Ráhangoltság és  érzelmi hatás – ezek azok, amelyek mindennél hatásosabbá  teszik a szülővel való nyelvtanulást. Nagy-Britannia kulturális intézete adott tippeket, ötleteket és forrásokat a kisgyerekek otthoni nyelvtanulásához a Bródy Sándor Könyvtárban.

4-7 éves kisgyerekek szüleit, nagyszüleit, testvéreit várták az idegen nyelvi könyvtárba, olyanokat, akik hajlandóak gyermekükkel, testvérükkel, unokájukkal otthon angolozni. Brit tapasztalat szerint a kisgyerekek nagyobb kedvvel és gyorsabbak tanulnak, ha szeretteik részt vesznek a folyamatban.
Fehér Judit nyelvtanár-szülő  szerint fontos az érzelmi hatás és a ráhangoltság. A kettő  olyan motivációs erő, amit más módon nem lehetne elérni. A kommunikáció  is természetesebb, akár a játék része is lehet a nyelvtanulás.
Fontos a jó angoltudás  – mondta a könyvtárral már évek óta kapcsolatban lévő British Council igazgatója. Nagy-Britannia kulturális intézete segédanyagokkal támogatja az otthoni nyelvtanulást, oktatási szakembereik létrehoztak egy forráscsomagot, amely azokat a szülőket segíti, akik aktívan szeretnék támogatni gyermekeit angol nyelvi fejlődését