Tananyag-bemutató tanítóknak

A digitális tananyagok használatát, az oktatásban használható informatikai eszközök kezelését mutatta be a pedagógiai intézet módszertani napon. A képzésen résztvevő alsó tagozatban tanítóknak olyan sorozatot szervez az intézmény, amelyben a digitális tábla, a számítógépes animáció, illetve egyéb korszerű oktatási formák használatához adnak segítséget.

A tapasztalatok szerint maguk a tanítók is tartanak a digitális tananyagok, az ahhoz szükséges berendezések használatától. Ehhez nyújt segítséget a Pedagógiai és Közművelődési Intézmény sorozata, amelyben digitális anyagokat forgalmazó kiadók szakemberei mutatják be a számítástechnika adta lehetőségeket a tanároknak.
A különböző informatikai berendezések egyre inkább elterjedtek az iskolákban, azok beszerzését több pályázati forrás is támogatja. Az eszközök magukban azonban nem elegendők a pedagógusok felkészültsége nélkül, az viszont elég változó színvonalú.
A digitális anyagok már szinte minden tantárgyban elérhetők, az ABC-s könyvtől a természettudományokig feldolgozták az iskolai tanagyagot.