Perek – Jobbik és Gárda 

Az Új Magyar Gárda és a Jobbik városi elnöke ellen indított eljárásokról számolt be a gárda megyei kapitánya és a városi elnök. Bognárt a városi rendőrkapitány perelte be, a gárdistáktól pedig a formaruhájukat kobozták el még augusztus 19-én. Ferenczi perében született elsőfokú ítélet, jövő héten tárgyalja a megyei bíróság.

Augusztus 19-én foglalták le azoknak a gárdistáknak a formaruháját, akiket a Dobó térről vitt be a rendőrség. Ferenczi Henrik megyei gárdakapitány sérelmezte, hogy bár csak szabálysértési eljárást indítottak ellenük, 19 ember formaruháját mégis elvették. Az ügyeket a lakhely szerint illetékes kapitányságokhoz továbbították, van olyan kapitányság, amely már visszaadta a ruhákat, a hatvani viszont bejelentette, hogy elkobozza.
November 4-én pedig olyan gárdisták ellen is született feljelentés formaruha viselése miatt, akiktől még augusztusban elvették a ruháját – Ferenczi ezt furcsállja.
Bognár Ignácot, a Jobbik városi elnökét a városi rendőrkapitány perelte be. Bognár szintén augusztus 19-én illette olyan szavakkal a kapitányt, amelyeket a rendőri vezető sérelmezett. Felvétel készült, felkerült a világhálóra.
Bognár azt hangsúlyozta: annyira volt tudatába annak, hogy nyilvánosságra kerül, amit a rendőrség előtt mondott, mit Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd elmondásakor a következményeknek.