Kié a Tisza-tó? 

Indul a szezon, a horgászok már vennék az éves jegyeket, azonban nem tudják, kitől. A Tisza-tóra most két társaság is árusít horgászjegyet. Tízéves pereskedés után január 1-jétől a tó eddigi kezelőjétől, a MOHOSZ-tól átvette a kezelési jogot a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Azt mondják: jegyeket kizárólag ők bocsáthatnak ki. A kialakult helyzetről a cég ügyvezetője tájékoztatta az egri egyesületet. 

Négyszáz–négyszázötven darab, Tisza-tavi horgászatra érvényes  éves jegyet adnak el általában Egerben és környékén. Ennyi sporthorgászt érint a térségben az, hogy jelenleg két társaság is árusít területi engedélyt a Tisza-tóra 2010-re. A horgászok vennének jegyet, de nem tudják, kitől: az eddigi kezelőtől, a MOHOSZ-tól vagy a január 1-jétől birtokba kerülő Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-től. Az egri egyesület elnöke, Szabó Lajos elmondta: küldött nekik engedélyt a MOHOSZ is és a Sporthorgász is. Azóta a MOHOSZ visszavonta a kiadott jegyeket, viszont továbbra is azt állítják, övék a halászati jog.
A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. tíz évvel ezelőtt nyerte el pályázaton a halászati hasznosítás jogát. Az akkori jogértelmezés szerint csak úgy vehette volna át a kezelést, ha az előző bérlőt kártalanítja. A MOHOSZ közel 400 milliót kért – a kft. szerint alaptalanul. Pereskedni kezdtek. Az alkotmánybíróság 2008 nyarán hozott határozata alapján az FVM megkötötte a szerződést a kft.-vel, a bérlő január elsejétől a Sporthorgász Kft. A per viszont folyik tovább.
Egerben és környékén három és fél ezer horgász van, több mit tíz százalékuk vesz éves jegyet a Tisza-tóra. A Sporthorgász Kft. vezetője azt mondja: kizárólag az általuk kibocsátott területi engedélyek érvényesek. Mivel ők is értesültek arról, hogy a MOHOSZ is ad ki a tóra engedélyt, rendőrségi feljelentést tettek, hogy megelőzzék a horgászok további megkárosítását.