A szocialisták riogatják a nyugdíjasokat – állítja a Fidesz

Félelemben, rettegésben tartják a szocialisták a nyugdíjasokat, végső elkeseredettségükben semmi sem drága nekik, csak a voksok számítanak – mondta Herman István, a Fidesz KDNP képviselőjelöltje. A Fidesz vállalja a nyugdíjak reálértéke megtartását, s azt szorgalmazzák, hogy a nők 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba.

Herman szerint inkább a szocialistáktól kell megvédeni a nyugdíjasokat, nem a Fidesztől. Ők voltak azok, akik elvették a gázártámogatást, a 13. havi nyugdíjat, mindeközben csökkent a nyugdíjak reálértéke is. Riogatják a választókat a svéd modellel. Herman úgy látja: a svéd nyugdíj (5-600 ezer forint) nem riasztó a magyar nyugdíjasoknak, azt pedig senki sem gondolja komolyan, hogy a Fidesz azt kívánja: az emberek 70 éves korukig dolgozzanak, miközben a fiataloknak nincs munkahelyük.
Előre g kell gondolkodni ahhoz, hogy a XXI. század közepére megnyugtató, stabil nyugdíjrendszer alakuljon ki – mondta Herman. A Fidesz vállalja a nyugdíjak reálértékének megtartását, s azt szorgalmazzák, hogy 40 év munkaviszony után a nők nyugdíjba mehessenek.
Herman szerint a szocialisták megtévesztettek, félrevezettek, riadalmat keltettek: úgy viselkednek, mint egy elszabadult hólabda, amely maga alá akarja gyűrni a nyugdíjasokat.