Rendőrségi fogás

Gázórák manipulálására szakosodott csoportot fogott el a rendőrség. A négy férfit eddig több mint húsz bűncselekménnyel gyanúsítják, amellyel legalább kétmillió forintos kárt okoztak.

Több megyében dolgozott az a négy fős csoport, amely gáz- és villanyórák manipulálásával foglalkozott. A rendőrség egy Eger környéki szállodában érte tetten az elkövetőket. Eddig több mint húsz esetről tudnak, de, akár csak az okozott kár mértéke, ez a szám napról napra növekszik a nyomozás előre haladtával.
A főkapitányság tájékoztatása szerint az elkövetők profik, annak ellenére, hogy egyikük sem dolgozott a gázszerelő szakmában.
Hasonló bűncselekmények a mintegy 4 milliárd forintos veszteséget jelentenek a Tigáznak évente, az összesen 32 milliárdos bevételhez képest. A rendőrség segítségén kívül a cég több mint száz fős ellenőrzési csoportja igyekszik felderíteni a bűncselekményeket.
Az egyre korszerűbb technológiának köszönhetően tovább nőtt a lebukás veszélye. Az a fogyasztó, aki manipulálja gázóráját, akár fél millió forintos büntetésre is számíthat.