A ZF Hungária csapata is indul a Budapest-Bamako Rallyn

A január 16-án induló Budapest-Bamako rallyn egri csapat is rajthoz áll. A ZF-Hungária duója, Dávid Péter és Hegyi Viktor is vállalkozik a több mint 9000 kilométer megtételére Európától Afrikáig.

Az egykori legendás Dakar Rally egyetlen szellemi örököst hagyott maga mögött Afrikában. A Budapest-Bamako Rally a tranz-szaharai autóversenyzés és az afrikai autós kaland rallyk lángját viszi tovább – olvasható az esemény honlapján. Ebben a versengésben ott lesz az egri ZF Hungária Kft., Dávid Péter-Hegyi Viktor összeállítású csapata, akik a bírói team tagjaként a verseny kategóriában indulnak. A futam minden évben egyben karitatív esemény is, hiszen a csapatok adományokat is visznek Maliba és Mauritániába. A ZF Hungária egy napelemes áramfejlesztőt adományoz a bamakói Niaber csecsemőotthonnak, de ezen kívül iskolaszereket is visznek magukkal a magyarok.
dr. Ulrich Diller elnök-vezérigazgató, ZF Hungária Kft.
– Ez több mint verseny, hiszen segítséget is nyújtunk a rászorulóknak. Ezért is mondtam Péternek, amikor megkeresett az eseménnyel kapcsolatban, hogy rendben, mi is segítünk. Ez a verseny egyszerre szórakozás, komoly technológiai kihívás, ráadásul olyan, ami kapcsolódik hozzánk, hiszen gépjárművek hajtásával foglalkozunk és egyben karitatív tevékenység is, amit mindig igyekszünk támogatni – mondta a sajtótájékoztatón dr. Ulrich Diller, a ZF Hungária Kft. elnök-vezérigazgatója.
Az idei versenyen 40 országból közel 200 csapat indul. A január 16-án, Budapestről rajtoló mezőny több mint 9000 kilométer megtétele után február 1-jén érkezik Bamakoba, Mali fővárosába.