Lehull a lepel – állítja az MSZP

Habis Lászó, Eger polgármestere a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőjelöltje – legalább is ezt állítja az MSZP frakciója megbízható fideszes információkra hivatkozva. Nagy István szocialista politikus szerint Habis a lokálpatriotizmus jelszava mögé bújva a polgármesterséget csak ugródeszkának használta céljai elérésére.

Nagy a csend az egri Fidesz háza táján – mondta a sajtótájékoztatón Nagy István szocialista tanácsnok. Feloszlatták az egri szervezetet, s nincs hír az újjászervezésről. A választások viszont közelednek, a jelöltállítás is a vége felé tart. Nagy István szerint meghatározó helyi fideszes politikusoktól származik az az információ, hogy Egerben a Fidesz a KDNP-vel közösen Habis Lászlót indítja a választáson. Úgy véli a szocialista tanácsnok: meglepő a hír, mert sokan elhitték, hogy a polgármester politikától és pártoktól mentes személy.
Nagy István felidézte a malackergetőket, sámánokat – , ahogy mondta: az elmúlt évek egri botránypolitizálását. Szerinte a polgármester bebizonyította: féligazságokra alapozva nem lehet várost vezetni.