Fenntartható fejlődés a turizmusban

Az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség a Regionális Gazdaságfejlesztő Nonprofit Kft-vel együttműködésben vesz részt az Unió ERNEST projektjében, ami a fenntartható és versenyképes turisztikai fejlesztések összehangolását tűzte ki célul. A négy éves program első hazai, regionális találkozóját Egerben rendezték.

Az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a NORDA is része annak az 1 millió eurós projektnek, ami az Európai Unió egyik vezérprogramja a fenntartható fejlesztések támogatására. Az ERNEST nemzetközi projekt azért jött létre, hogy a turisztikai kutatás-fejlesztés koordinációját, ösztönzését támogassa. Ez a résztvevők közötti információ cserén, közös területek meghatározásán, a legjobb gyakorlatok átvételén alapul, amihez igyekeznek széles körben partnereket találni.
A program négy éves futamidejű, melyben jelenleg 8 ország 12 szakmai partnere vesz részt. A projekt első része az információcseréről szól. Az egri első partnertalálkozót még öt hasonló követi az Észak-magyarországi régióban. A résztvevők remélik, hogy egyfajta szemlélet formálásnak lehet az eszköze ez a program. Az eredményeket közös honlapon teszik közzé, ami a NORDA közreműködésével magyarul is olvasható (www.ernestproject.eu) majd.