A sortűz áldozataira emlékeztek

A sortűz áldozataira emlékeztek a Széchenyi utcai emléktáblánál, az 53 évvel ezelőtti események helyszínén. A kegyeleti megemlékezésen Nyerges Andor, az 56-os Szövetség Regionális Szervezetének tagja mondott beszédet. Arra is kitért, hogy az értelmetlen, véres gaztett irányítóit és vezetőit azóta sem vonták felelősségre.

Az 1956. december 12-i egri sortűz áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezésen Nyerges Andor elevenítette fel az 53 évvel ezelőtt történteket. Salgótarján után Eger következett, a békés járókelőkre nyitottak tüzet, mondta, a hitvány pufajkások. Azt is hozzátette, a halálos sérültek számát ma sem lehet pontosan tudni. Nyerges Andor 1956-ban Egercsehiben, a bányában dolgozott, elfogadták a Nagybudapesti Központi Munkástanács felhívását, csatlakoztak az általános sztrájkhoz. December 12-én tervezték, hogy Egerbe jönnek, az út meghiúsult, a sortűztől megmenekültek.
Az emléktáblánál a város vezetése, pártok, hivatalok, intézmények képviselői helyezték el virágaikat, az MSZP városi szervezetének tagjait kifütyülték.