Korrekt politizálás a városért

Három városi téma kapcsán tartott tájékoztatót Habis László polgármester a korrekt politizálásról és a tájékoztatásról. A várost érintő vasúti közlekedés, az új szemétszállítási rendszer és a Szent József forrás hasznosítása kapcsán elmondta, ha egy – egy téma kapcsán a politikusok tájékoztatót tartanak, a tényeket és a valóságot kell elmondani. Nem helyes, ha feltételezések, politikai, vagy személyes érdekek befolyásolják, vagy felülírják valóságot.

A várost érintő vasúti közlekedésről Habis László elmondta, a minisztert kereste meg a város nevében, s a válaszlevélből tudták meg, hogy megmarad a korábban kérdésesnek hitt vasútvonal, illetve, hogy a tárca elképzelésével egyezik az intermodális csomópont megvalósítása. A Szent József forrás hasznosítására érkezett ajánlat, mivel hét képviselő kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, a polgármester ezt megtette. Információkat kértek a kínai cégről, olyan információkat kaptak, melyeket nem tudtak elfogadni. Hozzátette, a város érdekében megfontoltan kell megállapodásokat kötni és befektetőket találni. A szemétszállítás kapcsán elmondta a korábban kidolgozott variációkat, a lehetséges megoldásokat, melyek közül a legtakarékosabbat választották.
Az említett témák kapcsán tapasztalta a polgármester, hogy nem volt tényszerű a tájékoztatás. Hozzátette, nem tartja szerencsésnek, ha a politikai szándékok felülírják a valóságot.