XIII. Önkadó Konferencia

Az ország 2010 évi költségvetése nyugalmat teremt és olyan feltételeket hoz létre, mely lehetővé teszi, hogy a válság körülményei között is tovább fejlődjék az ország- hangzott el a ma kezdődött, 3 napos ÖNKADÓ Konferencián Egerben. Az idén immár 13. alkalommal szervezik meg az önkormányzati adókkal kapcsolatos rendezvényt, melyen 450-en vesznek részt.

A konferenciát az Észak-magyarországi és a Dél-alföldi Regionális Kincstári Igazgatóságok szervezték. A rendezvényen részt vesznek a helyi adóztatással foglalkozó önkormányzati szakemberek, a Magyar Államkincstár , a Közigazgatási Hivatalok munkatársai, továbbá polgármesterek, jegyzők és informatikusok is.
A konferencián a Pénzügyminisztérium szakemberei tartanak előadásokat többek között az önkormányzatok jövő évi költségvetésének tervezéséről, az adózás rendjét érintő jogszabályváltozásokról, a helyi iparűzési adókról.
Dr Katona Tamás a Pénzügyminisztérium államtitkára az ország 2010. évi költségvetéséről beszélt.
Mint elmondta: � Az ország 2010 évi költségvetése nyugalmat teremt és olyan feltételeket hoz létre, mely lehetővé teszi, hogy a válság körülményei között is tovább fejlődjék az ország. �
A 3 napos konferencián az önkormányzatok hatáskörébe tartozó adó feladatokkal összefüggő, a napi munka során felvetődött kérdéseket is feltehetnek a résztvevők, melyekre külön fórumon válaszolnak majd a szakemberek.