Görög est

A Görög Nemzeti Ellenállás, az„OHI” évfordulója alkalmából szervezett görög estet az Egri Görög Települési Önkormányzat szombaton. Az ünnepségen közel 200-an vettek részt. Az egri görögök mellett a százhalombattai és a budapesti egyesület képviselői is jelen voltak.

Évente két nagy ünnepe van a magyarországi görögségnek: a március 25-i nemzeti ünnep, az 1821-es szabadságharc évfordulója és október 28-a az ellenállás ünnepe. Szombat este ez utóbbit a Görög Nemzeti Ellenállás 69. évfordulóját ünnepelte az Egri Görög Települési Önkormányzat.
A rendezvényen elhangzott: követendő jó példa az egri önkormányzat és a görög települési önkormányzat között kialakult kapcsolat. Szeleczki János alpolgármester kiemelte: a görög önkormányzat jelentős munkát végez városunkban, amelyet erkölcsileg és anyagilag is támogatnak a jövőben. Az egyesület évente több rendezvényt tart, szerveznek irodalmi esteket, táncházakat. A szombati ünnepségen a közönséget százhalombattai görög gyerekek, a Helidanoki táncegyüttes és a Mydros zenekar szórakoztatta.