dr. Kemény Ferencre emlékeztek

Tizenhárom évvel ezelőtt vette fel a volt 10-es iskola, a MOB és a NOB alapítójának, dr. Kemény Ferencnek a nevét. Azóta minden évben, novemberben megemlékeznek a jeles sportvezetőről. Idén ünnepi műsor, sportprogramok, tantárgyi vetélkedők szerepeltek a programjában. Az egri iskola felújított sportudvarát is hivatalosan most adták át a diákoknak.

A 12,5 millió forintos beruházás szeptemberben készült el. 663 négyzetméter gumiburkolat, 33 négyzetméter aszfalt és 207 négyzetméter térkő burkolat épült meg a volt salakos pálya helyén. A kivitelezésben a szülők és az iskola dolgozói is közreműködtek. Az átadón szivacskézilabda meccset játszottak a gyerekek.
A dr. Kemény Ferenc-nap nyitórendezvényét ezúttal a sportcsarnokban tartották, ahol a különböző bemutatók mellett a legjobb tanulókat is megjutalmazták. Az olimpiai iskolák közül a tiszafüredi Papp Bertalan és a mezőkövesdi Mező Ferenc Általános Iskolák fiú labdarúgó és lány kézilabda csapatait hívták meg.
Az egri sporttagozatos iskolából nagyon sok tehetséges sportoló került ki az elmúlt években, így a vízilabdázó Madaras Norbert, a labdarúgó Bajzát Péter, a neves edzők közül Pohl Anette. A legújabb büszkeség a U-20-as labdarúgó világbajnokságon bronzérmes Balajti Ádám.
A fiú labdarúgó tornát a Mezőkövesd, míg a lány kézilabdázók versenyét az egri dr. Kemény Ferenc iskola diákjai nyerték.

A fiú labdarúgó torna végeredménye:
1. ÁMPSZ Mező Ferenc Tagiskola, Mezőkövesd
2. dr. Kemény Ferenc Általános Iskola, Eger
3. Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola, Tiszaföldvár

gólkirály: Beregszászi Zsolt – Tiszaföldvár
legjobb mezőnyjátékos: Barzsó Gábor – Mezőkövesd
legjobb kapus: Stefanecz Máté – Mezőkövesd

A lány kézilabda torna végeredménye:
1. dr. Kemény Ferenc Általános Iskola, Eger
2. Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola, Tiszaföldvár
3. ÁMPSZ Mező Ferenc Tagiskola, Mezőkövesd

gólkirály: Jakab Henriett – Tiszaföldvár
legjobb mezőnyjátékos: Szabó Adrienn – Eger
legjobb kapus: Tóth Renáta – Mezőkövesd