MSZP: az egri Fidesz-tagságra csak addig volt szükség, amíg dolgozni kellett

Az egri Fidesz feloszlatása nem jó sem a városnak, sem a demokráciának – mondta a közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője, Pál György. A frakcióvezető úgy véli: a feloszlatás képet ad arról, hogy Orbán Viktor és egri helytartója hogyan képzeli el a hatalom gyakorlását.

Egy demokráciában a társadalmi csoportok érdekeinek képviselete a politikai pártok feladata. Ezt úgy tudják megtenni, hogy széles társadalmi bázist, tagságot alakítanak ki. A párttagoknak rendkívül fontos szerepük van a demokratikus működésben – mondta Pál György, az MSZP frakcióvezetője. Véleményükkel formálják egy párt irányvonalát. Arcukkal is megjelenítik a párt programját.
Bár a Fidesz politikai ellenfele az MSZP-nek, demokrataként mégsem tudnak szó nélkül elmenni a feloszlatás üzenete mellett. Úgy tűnik – mondta Pál György -, a tagság csak addig szükséges, amíg dolgozik, kampányol, de ha nem egyezik a véleményük a vezérével, nem szolgálja a hatalmi érdekeit, megunt játékszerként el lehet dobni.
Hogyan gondolkodik vajon az, aki ezt saját csapatával meg tudja tenni, politikai ellenfeleiről? – tette fel a kérdést Pál György.
Úgy látja: a Fidesz egri szervezete feloszlatása képet ad arról, hogy Orbán Viktor és egri helytartója hogyan képzeli el a hatalom gyakorlását. Az egri Fidesz feloszlatása nem jó sem a demokráciának, sem Egernek.