A szociális munka napja

Összdolgozói értekezleten ünnepelte a szociális munka napját a Heves Megyei Önkormányzat Egységes Gyermekvédelmi Intézménye. Az elmúlt évet értékelve futó programjaikról, nemzetközi kapcsolataikról is beszámoltak.

A megyei önkormányzat Egységes Gyermekvédelmi Intézményében 153-an dolgoznak, 94 nevelőszülő. A gyerekek létszáma meghaladja az 500 főt, 160-an lakásotthonokban, 230-an nevelőszülőknél élnek. A szociális szférában dolgozó szakemberek ünnepléséről szólt ez a nap, de emellett az éves munkát is értékelték.
Merczel József, a megyei közgyűlés alelnöke szerint a szociális munka a megyei önkormányzat egyik kiemelt feladata. Fontos, hogy a dolgozók és a gondozottak élet- és munkakörülményei jók legyenek.
Kocsa Erika igazgató elmondta: céljuk, hogy minél rövidebb időt töltsenek a gyerekek az intézményben, minél előbb kerüljenek vissza a családjukhoz. Ezt szolgálja egy uniós program is: a vér szerinti családokat tanácsadással segítik.
Másik nemzetközi programjuk öt országot érint, a nevelőszülői munkát elemzik, hasonlítják össze. Jó kapcsolatot alakítottak ki az erdélyi és a kárpátaljai nevelőszülőkkel is.