„Hallatjuk a hangunkat”

„Hallatjuk a hangunkat a válság időszakában is” címmel szervezett országos előadás- és beszélgetés sorozatot a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Az egri eseményen beszéltek az érdekvédelem szerepéről, a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről és a változó piaci helyzetről.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára bevezetőjében elmondta, jövőre is negatív pályán marad a magyar gazdaság. A mozgásterünk változatlanul szűk, éppen ezért a válság-helyzetből való kilábalásra kell koncentrálni. Változatlanul magas az élőmunkára nehezedő adó- és járulékteher. Ellenzik a rehabilitációs hozzájárulás ötszörösére emelését. A kafetéria rendszer ellehetetlenül azzal, hogy egyes elemeit megszüntetik, a hideg étkezési utalványt pedig 96 százalékos adóval sújtják.
Dr. Palócz Éva, a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. vezérigazgatója adatokkal támasztotta alá azon állítást, hogy a 2002 óta folyó elhibázott gazdaságpolitika vezetett a jelenlegi helyzethez
Demeter Ervin országgyűlési képviselő Eger szempontjából a közlekedési infrastruktúra fejlesztését tartja kiemelt feladatnak.
Merczel József, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő szerepét emelte ki.
Habis László, Eger polgármestere amellett emelt szót, hogy a helyi iparűzési adót az APEH helyett változatlanul a településeken kell beszedni.
Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség alelnöke előadásában arra hívta fel a vállalkozók figyelmét, hogy a versenyelőny megszerzéséhez és megtartásához a gondolkodásmódjukat kell megváltoztatni.