Fejlesztés a Wignerben

Korszerű berendezésekkel felszerelt anyagvizsgáló laborral gazdagodott a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium. A közel 100 millió forint értékű beruházást a cégek szakképzési hozzájárulásaiból valósították meg.

Az ünnepélyes átadáson a város részéről Habis László polgármester, míg a kuratórium nevében Tóth Sándor vágta át a nemzeti színű szalagot. Busák István igazgató beszédében kiemelte, a két iskolában, a Wignerben és a Kontavillben évek óta tudatosan fejlesztik a szakképzés tárgyi feltételeit. A környék és a régió cégeinek szakképzési hozzájárulásaiból kialakított új laborban többek között anyagvizsgáló mikroszkóp, mintavevő eszközök, spektrométer és szakítógép, valamint kiértékelő és jegyzőkönyv szoftverrel ellátott számítógépek találhatók.
Habis László polgármester az önkormányzat és a képzésben résztvevők együttműködését hangsúlyozta. Tóth Sándor beszédében kitért arra, hogy a környék cégeinek is elemi érdeke, hogy az innen kikerülő diákok már az iskolában komoly szakmai tapasztalatot szerezzenek. A közel 100 milliós beruházásból megvalósított anyagvizsgáló labor erre mindenképpen alkalmas, de a későbbiekben az oktatás mellett a kutatás-fejlesztést is szolgálhatja.