Hevesi Honfoglaló

A Pásztorvölgyi Gimnázium csapata nyerte a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által meghirdetett Történelmi Honfoglaló Heves megyében elnevezésű programsorozat „Hevesi Honfoglaló” programját. A résztvevők előzetes pályamunkái a könyvtár honlapján is megtekinthetők. A könyvtár most indult és 2010 decemberéig tartó programsorozatát a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert 95 milliós támogatásból fedezik.

A program fő célja a honi ismeretek megszerzése és bővítése könyvtárhasználat segítségével, melyben a könyvek mellett jelentős szerepet kap a számítógépes ismeretszerzés is. Mindez játékos, szórakoztató és könnyed formában. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár együtt a megyében működő pedagógiai, köz-, illetve iskolai könyvtárakkal októberben hirdetett pályázatot Heves megyei középiskolásoknak három kategóriában. A jelentkező csapatok készíthettek írásbeli ajánlást a megye bármely településéről, de akár kisfilmmel, fotósorozattal is nevezhettek sőt, a vállalkozó kedvűek a megadott hét idegennyelv egyikén is elkészíthették pályaműveiket. A döntőre a legjobb kilenc csapatot hívtak meg.
A TÁMOP pályázat futamideje 2010. december végéig tart. A támogatási összeg meghaladja a 95 millió forintot. Ebből több programot valósítanak meg, az első a Hevesi Honfoglaló.
A döntőben résztvevő csapatok a városnéző akadálytúra után csapatépítő játékon vettek részt a Bródy Sándor Könyvtár különböző részlegeiben. Az itt szerzett, illetve az előzetes pályaművekre kapott pontok alapján hirdettek győztest. A Pásztorvölgyi Gimnázium csapata lett a legjobb, második a Neumann 11.T, harmadik a Szilágyi Erzsébet Kollégium. A kilenc döntős pályaművet megtekinthetik a könyvtár honlapján és a Heves Megyei Elektronikus Könyvtárban is.