Átadták a Szent Gellért díjakat

Idén is átadták a Szt. Gellért díjakat. Az elismerésben minden évben három olyan pedagógus részesülhet, akik munkájukkal sokat tettek a katolikus intézményekért és a tanulókért. Az elismeréseket dr. Ternyák Csaba egri érsek adta át.

Az egyház több mint 20 éve aktívan részt vesz a közoktatásban. A főegyházmegye összesen hat általános iskolát, egy gimnáziumot és három óvodát tart fent. Így a katolikus szellemiségű oktatás több mint 3000 fiatalra terjed ki. A Szent Gellért díjat az egyházi intézményekből minden évben három olyan pedagógus kaphatja, akik áldozatos munkájukkal és példamutató életükkel hozzájárultak az intézmények fejlődéséhez és a diákoknak nemcsak tanárai, hanem nevelői is. Idén a Szent Gellért díj ezüst fokozatát Runyai Zsuzsannának a Jó Pásztor Óvoda
vezetőjének, valamint Svidróné Grallert Mariannának a Fráter György Katolikus Gimnázium pedagógusának adományozta az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága. A díj arany fokozatát Noszticzius Adrien a Szent Imre Katolikus Általános Iskola pedagógusa vehette át.