A kórház dolgozói visszautasítják a rágalmakat

Visszautasítják a rágalmakat a kórház érdekképviseletének és érdekvédelmi szervezeteinek vezetői. Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben az áll: az elmúlt napokban számos, a betegekben és dolgozókban egyaránt bizonytalanságot keltő hír röppent fel.felháborítónak tartják, hogy a magukat kórházvédőknek nevezők rendszeresen megkérdőjelezik a kórház jelenlegi dolgozóinak szakmai tudását.

A betegeket támadják, akik aláássák a kórház tekintélyét

Az Egri Markhot Ferenc Kórházzal kapcsolatban az elmúlt napokban számos, a betegekben és a dolgozókban egyaránt bizonytalanságot keltő hír röppent fel. Az intézmény szakmai és érdekvédelmi szervezeteinek nincs szándékában minden egyes tévedéssel, vagy csúsztatással, rosszindulatú állítással vitatkozni, de úgy érezzük, hogy a gyógyítók és a gyógyulni vágyók érdekében meg kell szólalnunk.
Tény, hogy Kórházunkból minden kényszertől mentesen, önként, végkielégítéssel távozó munkatársaink között sok jó szakember volt.
Felháborítónak tartjuk azonban, hogy a magukat Kórházvédőknek nevezők a Markhot Ferenc Kórház jelenlegi dolgozóinak szakmai képességeit rendszeresen megkérdőjelezik és ezzel betegeink bizalmát is megrendítik. Úgy látjuk, hogy a bennünket támadók nem tudják elfogadni, hogy Kórházunkban az elmúlt év nehézségei ellenére a gyógyítás zavartalanul folyik.
A Kórház gazdasági helyzete stabil, a csőd-közeli helyzetről szóló hírek megalapozatlanok. Minden kórházunkban dolgozó megkapja rendszeresen, időben a bérét, vállalkozói díját. A kórház összbértömege, és nem az egyes dolgozók bére csökkent 10 %-al. Megmaradt a 13. havi fizetés, ellentétben a közalkalmazotti szférával.
Embert próbáló feladat egy kórházüzemben a működtetés-váltás megvalósítása úgy, hogy a betegellátás közben folyamatos legyen. Intézményünkben ezen idő alatt a fekvő és járó-ellátottaink száma jelentősen nem változott.
Betegeinket jelenleg 832 szakdolgozó fogadja, kétharmaduknak emeltszintű szakképesítése, 12 %-nak főiskolai végzettsége is van. A kórház 222 orvosából 148-nak egy, 41-nek kettő, 7-nek három, 2-nek négy, 1-nek 5 szakvizsgája van.
A tudományos minősítéssel rendelkező és a Szakmai Kollégiumokban tevékenykedő vezető orvosaink, szakdolgozóink száma soha nem volt olyan magas, mint napjainkban. Ez a dolgozói szakmai potenciál meggyőződésünk szerint lehetőséget teremt arra, hogy egy jelentős uniós fejlesztésre a Kórházunk a siker reményében pályázhasson.
Az eredményes gyógyításhoz a megfelelő szakember gárda mellett a nyugodt légkör is nagyon fontos. Mi munkánkkal ezt próbáljuk betegeink érdekében szolgálni, dacára a rendszeresen megjelenő ferdítéseknek, rágalmaknak, mely mind szakmai hitelünket, mind a betegek bizalmát rombolja.

Eger, 2009.november 4.

A Markhot Ferenc Kórház szakmai érdekképviseleteinek és érdekvédelmi szervezeteinek vezetői ( Szakmai Vezető Testület, Üzemi Tanács, MESZK helyi szervezete, Egri Ápolási Szakszervezet )