Útfelújítások

Jól haladnak Egerben az útfelújítási munkálatok, jelenleg több mint 20 utcában folynak rekonstrukciók. A tervek szerint november végéreminden utca aszfaltozása, út-, közmű és csapadékvíz rekonstrukciója befejeződik.

A város több utcájában találkozhat a lakosság rekonstrukciós munkálatokkal. Munkagépek foglalják el az utat a Szvorényi utcában, ahol teljes útzár mellett folyik az út- és közmű rekonstrukció. November közepére azonban már a megújult és megszépült utca fogadja a járókelőket.
Az átmenő forgalmat teljes egészében kizárták, feloldották azonban az útzárat a Szvorényi utca Hatvani kapu tér és Grónay utca közötti szakaszon. A Hatvani kapu téren a jövő héten kezdik az aszfaltozási munkát, itt majd félpályás útlezárásra kell számítani. A Vécsey völgy utcában is hasonló a helyzet, félpályás lezárás mellett végzik a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukcióját, az árkok kiszélesítését, ami november végéig tart majd.
Emellett elkezdődött a Deméndi úti ivóvíz hálózat felújítása, itt időnként a munkagépek akadályozhatják a forgalmat. Hasonló munkákat végeznek a Szépasszony völgy utcában is. Burkolatfelújítás miatt akadályozhatják időnként a forgalmat a Torok közben és a Nagy-Eged utcában is. A szakemberek szerint november végére visszaáll a rend és minden felújítás befejeződik.