A hálóingét is levette az LMP

Rendhagyó kampányt indított a Lehet Más a Politika. Folyamatosan követhető majd az interneten, hogy az ország 176 választókerületében mennyi kopogtatócédulát gyűjtött össze a párt – mondta a sajtótájékoztatón Ivády Gábor választmányi tag -, kampányuk interaktív: blogot indítanak, és a Twitteren is meg lehet osztani egymással a tapasztalatokat.

Az elmúlt években azt látták, hogy a legtöbb párt a szimpatizánsaiból adatbázist készít, viszont nem árulják el, hogy ezt a választásoknál használják fel. Az LMP szakít ezzel – mondta Schiffer András, a szervezet választmányi tagja. A Vegyél részt a demokráciában! regisztrációs kampány most indul: az LMP honlapján folyamatosan lehet majd követni, hogy hány kopogtatócédulát gyűjtöttek össze – ismertette a részleteket Ivády Gábor válasz5mányi tqg.. Blogot hoztak létre, s a tapasztalatokat is meg lehet egymással osztani a Twitteren.
Vissza kell adni az emberek kezébe a politika, a közügyek ellenőrzését – mondta Ivády Gábor. Soha egyik párt sem engedte még, hogy ennyire belelássanak a belügyeibe, mint most az LMP.
Ezzel a kampánnyal szimpatizánsokat gyűjtenek. Az adatgyűjtő íveket az adatvédelmi biztossal egyeztették; bárki bármikor töröltetheti is magát. Nem csak a kopogtatócédulákat akarják – hangzott el a sajtótájékoztatón -, hanem egy élő kapcsolatot kívánnak kiépíteni.