Október 28.- nyílt napot tart az APEH

Mi ismerjük Önt, ismerjen meg Ön is minket! Ez a szlogenje az adóhivatal nyílt napjának, melyet október 28-án, szerdán tartanak az ország valamennyi régióközpontjában és megyeszékhelyén. Az Apeh célja, hogy a hatósági tevékenység mellett erősítse a szolgáltató jellegéről kialakult képet és ezáltal is javuljon az adózási hajlandóság.  

Október 28-án szerdán délelőtt fél 10-től délután 16 óráig az ország valamennyi régióközpontjában és megyeszékhelyén, így Egerben is nyílt napot tartanak az Apeh ügyfélszolgálatán.
A program keretében az érdeklődők rövid előadást hallhatnak adóügyi kérdésekről, az „adózás könnyen, gyorsan, egyszerűen” adóügyi blokkban. Választ kaphatnak arra a kérdésre „Mi a teendő, ha jön a revizor?”, valamint betekintést nyerhetnek a végrehajtási, felszámolási eljárások rendszerébe, illetve a fizetési könnyítések kérelmezésének kérdéskörébe. Továbbá szó lesz az adótörvények 2010 évi változásairól is. A látogatók – nevük megadása nélkül – kitölthetik az adótitok védelmét szem előtt tartva összeállított kérdőívet is, valamint  kezükbe vehetnek olyan kiadványokat is, amelyekből többek között az adózás jelentőségét, a mai magyar adórendszert és az állami adóhatóság felépítését, rendszerét, működését ismerhetik meg. A bemutatók helyszínén úgynevezett ötletládákat is elhelyez az adóhatóság, és várja a látogatók javaslatait, észrevételeit az APEH munkájáról, tevékenységéről.