Sós: húsz éve meghatározó a megyében az MSZP

Az elmúlt húsz évben Heves megyében meghatározó volt a szocialista párt –  mondta a párt megyei vezetője, Sós Tamás. Az MSZP jubileumi ünnepe alkalmából párbeszédre hívják mindazokat a megyében – pártállásra való tekintet nélkül -, akik sokat tettek a településükért. A sikerek mellett a megyei pártelnök két kudarcot emelt ki: a megyei kórház és az Apolló gumigyár ügyét. Szerinte mindkettő  elkerülhető lett volna párbeszéddel. 

Húszéves a köztársaság  és húszéves az MSZP, ez alatt az idő alatt kiépült az önkormányzatiság, a többpártrendszer, a demokrácia intézményrendszere, megerősödött a civil társadalom.  A szocialista párt sikere abban is rejlik – emelte ki a megyei elnök, Sós Tamás, hogy pártállásra való tekintet nélkül együttműködtek mindenkivel, aki a megye vagy saját települése fejlesztéséért dolgozott.
A párbeszéd hiánya és a békétlenség vezetett oda, hogy ma is több száz volt kórházi szakdolgozó van munka nélkül Egerben. Sós Tamás az egri kórház  ügyét kudarcként említette, mint ahogy kudarcnak tartja azt is, hogy az Apolló gumigyár nem települt Gyöngyösre. Hiesz György, megyei alelnök, aki húsz évvel ezelőtt a reformkörök vezetője volt, azt állítja: a rendszerváltáskor az ellenzéki pártokkal minden főbb kérdésben meg tudták egymást győzni. Most viszont egy végletekig megosztott országot lát, amelyben a vita és párbeszéd helyét a tagadás és a szándékos károkozás vette át. Nem lenne jó a jövő évi választásoknak így nekivágni. Párbeszédre hív az MSZP mindenkit, aki hajlandó a közös gondolkodásra.