Honvéd városi kispályás labdarúgó bajnokság 2009

Az idei Honvéd városi kispályás labdarúgó bajnokságot is a Vastigris nyerte. A hivatalos eredményhirdetésen több különdíjat is átadtak a szervezők.

A szervezők részéről Szicsák István ismertette a hivatalos végeredményt, illetve több érdekes adattal is szolgált. Egy osztályban, 17 csapattal indult a 2009-es bajnokság, amit végül 16-an fejeztek be. 272 mérkőzése 1587 gól született. A legtöbb gólt, 146-ot a bajnoki címét megvédő Vastigris szerezte. Második a Napfény SC, harmadik a Békafütty-All in. A legjobb kapus ismét Kállai László lett a bajnokcsapattól, a legjobb játékos Fenyves Balázs, a Békafütty-All in képviseletében, a gólkirályi címet a 8. helyen végző Nagyvisnyó támadója, Szamosi Gábor érdemelte ki 56 találattal. A legsportszerűbb csapat az Egri Honvéd lett, a résztvevők körében végzett felmérés szerint Birincsik József volt a sípmesterek legjobbja. A legidősebb igazolt játékos, Eisert Árpád is kapott elismerést.
A lakanya bezárása után a Bem téri pályák használati jogát a Honvédelmi Minisztériumtól karbantartás fejében megkapta az Egri Honvéd SE, amit közösen használnak a Kossuth Zsuzsa Középiskola diákjaival. A bajnoki mérkőzéseket hétfőn és szerdán játszották. A jövő évi tervekről elmondták, hogy 18, vagy ennél több nevezés esetén két osztályban indulhatnak a bajnoki küzdelmek.