Együtt takarított a börtön és a tévé

Megtisztult az Eged-hegyi kilátó  környéke és a tanösvény. Hétvégén a börtön dolgozói  és a Tv Eger munkatársai együtt takarítottak.

17 alkalommal takarítottak már a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai, a börtönben dolgozók ugyanannyiszor felügyelték a környezetszépítést, a Tv Eger pedig mindegyikről tudósított.  Most az eddigi “nézelődőkből” tevékeny résztvevők lettek; szombaton együtt takarítottak a börtön  és a Tv munkatársai az Egeden.
A kilátó környékén kezdték el a szemetet összeszedni, innen haladtak lefelé a túraútvonalon, hogy azt is megtisztítsák a hulladéktól.
Segítséget is sikerült találnia a börtönparancsnoknak: zsákokat, kesztyűket adott a Városgondozás  és a Kárpátok Alapítvány. 
Az Eged tehát  ideiglenesen megtisztult; a női alsóneműtől a dobozos sörön keresztül a romantikus, „Méhecske szeretlek” feliratú lepedőig szinte mindenféle hulladékkal találkozott a takarító brigád. Az utóbbi hónapokban rengeteg civil szervezet, a város zöld kommandója is rendszeresen keresi és számolja fel az illegális hulladéklerakókat, takarítják a főbb túraútvonalakat.   A börtön és a tévé 30 zsáknyi, több száz kilogrammnyi szemetet gyűjtött össze.